Ik kijk uit naar een fijne samenwerking

Mijn visie

Do what you love

Ooit heb ik gedacht om niet meer te fotograferen, om er helemaal mee te stoppen. Maar ik denk in plaatjes en ben altijd (bewust en onbewust) op  zoek naar de beste lichtinval, het meest boeiende plekje, de mooiste kleuren, de meest sprankelende glimlach en de meest interessante gezichten. Stoppen? Dat gaat dus niet.  Alles waar ik zo blij van wordt, daar wil ik juist meer van doen.

You kinda owe it to yourself to do all the things you’ve dreamed

Vroeger, toen alles nog kon, toen zei ik: dat doe ik later wel. Ik was druk met van alles en nog wat behalve met het waar maken van mijn dromen. En zo verdwenen sommige dromen ongemerkt van mijn dromenlijst. Soms paste ik ze aan omdat ik teveel ‘ja maaren’  en beren op mijn weg zag staan. Maar onderweg kwam ik erachter dat een leven zonder dromen kleurloos en inhoudsloos is en dat het juist  mijn dromen zijn die ervoor zorgen dat ik ik ben. Het leven is zoveel mooier met dromen, de realisatie ervan geeft me richting en focus en dat maakt het leven zoveel aantrekkelijker en interessanter. 

Blessed are they who see beautiful things
in humble places where other people see nothing

-Camille Pissaro-

Wat ik misschien wel het allermooiste vind dat de fotografie mij gebracht heeft en nog steeds brengt is dat ik hierdoor eigenlijk altijd bezig ben met het zoeken naar mooie plekken, dingen en mensen. Het zorgt ervoor dat ik kijk naar wat de mogelijkheden zijn en altijd op zoek ben naar het mooie in iets en dat geeft me een heel fijn en positief gevoel.

Because every picture tells a story…..

Ik vertel liever (en beter) een verhaal door middel van foto’s dan dat ik er veel woorden voor gebruik. Het fotograferen van een bruiloft is hier een prachtig voorbeeld van. Vaak ben ik er vanaf het begin bij: het haar en de make up worden gedaan, de bruid die hulp krijgt bij het aantrekken van haar jurk en dan het moment van wachten tot iedereen klaar is. Nog even wat eten, de uitdaging om  de (bruids) kinderen schoon te  houden en er is even wat tijd om grapjes te maken en om de zenuwen weg te lachen. Naast reportage (verhalende) foto’s is er nu ook de tijd om foto’s te maken van alle details waar door iedereen zoveel zorg aan besteed is. Deze details vertellen elk hun eigen kleine stukje van dit mooie verhaal. Voordat er daadwerkelijk getrouwd wordt, zijn er vaak al een boel emoties voorbij gekomen. En met het maken van portretfoto’s is het mijn doel om het stiekem wegpinken van die tranen of die liefdevolle trotse lach vast te leggen. En met al deze foto’s samen vertel ik het verhaal van die bijzondere dag van een uniek bruidspaar.

The true beauty in a woman is
reflected in her soul

– Audrey Hepburn- 

Ik hou van echt, van mensen die zich zelf willen laten zien. Die bereid zijn kleur te bekennen en hun perfecte imperfecties aan mij durven te laten zien. De levensverhalen die vol trots worden gedragen omdat dit ze maakt tot de mooie mensen die ze zijn. Het zijn juist deze perfecte imperfecties die een foto voor mij magisch maken.


© Manon Naterop Fotografie | Website: DixDesign